Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /data/5/c/5c18d4e9-50c1-44fb-bf98-8cd1106d2adc/legrandforum.sk/sub/m/funkcie/funkcie.php on line 11
stmievace | legrandforum.sk

stmievace

Agnes Lovecka
Dobry den, chcem sa opytat. Planujem obsluhovat 2 svietidla. jedno svietidlo chcem ovladat z 2 miest a jedno z 3 miest. obe svietidla by som chcela z jedneho miesta stmievat.
otazky:
1. ake stmievace pouzit? (ostatne vypinace a zastrcky mam model Valena)
2. ak vyberiem stmievace na Ledkove ziarovky, mozem nimi stmievat aj klasicke a halogenove ziarovky alebo sa treba rozhodnut pre jeden typ?
Dakujem velmi pekne.

Legrand odpovedá

Dobrý deň,



takáto kombinácia je možná iba ak v tom jednom mieste kde chcete obe svietidlá stmievať, budú osadené dva stmievače. Pomocou nepodsvietených tlačidiel viete stmievať osvetlenie aj z ostatných miest, ale sú to dva okruhy a musia byť oddelené; t. zn. že nemožno jedným stmievačom ovládať dva rôzne okruhy. 



Stmievač môžete použiť napr. 770062 a k nemu nepodsvietené tlačidlá 774411. Rada Valena však neponúka stmievanie LED žiaroviek, preto odporúčam napr.radu Valena Life. Stmievače na LED žarovky je možné použiť aj na obyčajné žiarovky, presný výkon a char. svetelných zdrojov sú uvedené v katalógoch, návodoch a tech. listoch. 





 

V prípade ďalších otázok ma kontaktujte priamo na daniel.strkula@legrand.sk alebo na telefónnom čísle +421/2 32 153 624