Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /data/5/c/5c18d4e9-50c1-44fb-bf98-8cd1106d2adc/legrandforum.sk/sub/m/funkcie/funkcie.php on line 11
Stmievače Axolute | legrandforum.sk

Stmievače Axolute

Patrik
Nadchla ma rada Axolute Bticino. Problém je však nájsť bližšie informácie o spôsobe ovládania. Prosím Vás o vysvetlenie:
- tlačítkový stmievač 4582
- dotykový stmievač 4407
Rozumiem tomu tak, že pri dotykovom stmievači krátkym dotykom svetlo zapnem alebo vypnem do poslednej nastavenej intenzity. Ako ale ovládam samotnú intenzitu? Dlhší dotyk zabezpečuje cyklickú zmenu intenzity? Ako je to s tlačítkovým stmievačom? Uprednostnil by som totiž spôsob, kde je možné intenzitu osvetlenia zvyšovať a znižovať samostanými tlačítkami [+] a [-].

Je pravda, že nie je doporučované použitie niekoľkých stmievačov v jednej krabici?

Je možné stmievač používať aj na nižší výkon ako je v popise katalógu (60 – 500 W prípadne 50 - 1000 W)? Napríkad na jednu 20 W halogénku?

Rád by som umiestnil do rámčeka 4802/3 2+2+2 tri stmievače, prípadne dva stievače + jeden axiálny alebo dotykový spínač. V rade Axolute však nemôžem nájsť stmievač pre LED alebo pre úsporné žiarivky. Neexistuje nič také?

Ďakujem za odpovede.

Legrand odpovedá

Zdravim
Teší nás Váš záujem o radu Axolute.Stmievače HC/HS4582,HC/HS4407 su dotykové(niekde sa označujú aj tlačidlové,je to to isté).Správne ste pochopilim princíp funkcie:krátky stisk-zap,resp.vyp,dlhý stisk-stmievanie(cyklicky).Osadenie stmievačov do viacnásobných rámikov je možné.Ak je stmievač určený pre záťaž napr.60-500W ,nie je ním možné stmievať záťaž 20W.Stmievač pre LED a úsporky v rade Axolute neponúkame.Ovládanie horeuvedených stmievačov je možné realizovať aj prídavným nepodsvieteným NO tlačidlom(nie dvojitým).S pozdravom

V prípade ďalších otázok ma kontaktujte priamo na gabriel.kocsis@legrand.sk alebo na telefónnom čísle 02/32 153 601